Geotechnikai tervezés

Statikai tervezés

Cölöpalapozási munkáinkhoz kapcsolódóan vállaljuk a statikai tervezést. Árajánlatkérés illteve költségvetés készítésénél együtt működünk partnereinkkel a legkedvezőbb technológiai javaslat kialakításában. Tapasztalt tervezőinkkel több mint 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött a mélyalapozási terület minden szegmensében rendelkezünk referenciával.

Manapság már a cölöpalapozás során elengedhetetlen a CPTu szondázás és kiértékelés. A szonda eredményeiből a GEO 5 CPT cölöp programmal tudunk cölöp teherbírás számítást végezni. Ezt követően a terhelési adatszolgáltatással összevetve Megrendelőinkkel közösen tudunk választani a cölöp technológiája és átmérője szempontjából.

 Tervezési munka

 


 

Cölöpök próbaterhelése, kiértékelése

Műtárgyak és nagyobb beruházások esetén javasolt a cölöpök próbaterhelése. Saját terhelő hídunkkal és mérőeszközeinkkel, valamint a kiértékelés elkészítésében partnereinkkel együttműködve vállaljuk a Ø800 mm átmérőig cölöpök próbaterhelését és kiértékelési szakvélemény készítését. 

 

Szakértői jelentés, és kiértékelő szakvélemény tartalma a következő:

  • a feladat bemutatása,
  • a műtárgy és a helyszíni körülmények ismertetése,
  • a talajadottságok bemutatása,
  • a terhelt cölöp jellemzői
  • a próbaterhelés elrendezése, a méréstechnika bemutatása,
  • a terhelés lefolyásának ismertetése,
  • az eredmények közlése táblázatos és grafikus formákban,
  • a törő ellenállás meghatározása,
  •  a tervezési ellenállás megadása,
  • próbaterhelés alapján a végleges cölöp határerők valamint az ezekhez tartozó süllyedések meghatározása

Igény esetén energia cölöpök készítésében is közreműködünk a szükséges energetikai mérésekkel és szakvélemény összeállításával.

 


 Tervezési munka

Geotechnikai jelentés készítése

Cégünk és a Statikus Mérnüki Iroda Kft  szakemberei elkészítik Önnek a geotechnikai szakvéleményt, amely az építési engedélyhez, alapozási tervek készítéséhez szükséges. A legtöbb kivitelezés előtt javasolt a szakvélemény elkészítése, mely képet ad a teherhordó réteg elhelyezkedéséről, a talajvíz állapotáról.

A jeletés többek között tartalmazza a talaj anyagi és fizikai jellemzőit, tömörségi vizsgálatot, talajvízszint meghatározást és a víz minőségének elemzését.

Botond ’99 Mélyépítő Kft.

Telephely:

6000 Kecskemét,
Szent István körút 23/L

Levelezési cím:

6001 Kecskemét, Pf. 552.

Tel./Fax:

76/ 499-643

Mobil:

30/ 983-6906

E-mail:

botondkft@botondkft.hu

Tekintse meg bemutatkozó filmünket!