Munkagödör megtámasztás

 

Cölöpfalas munkagödör megtámasztás

 

Cölöpfalas munkagödör megtámasztás 

 

Az egyik legköltséghatékonyabb munkatér határolás cölöpfallal történik. Ennek oka, hogy készítése egyszerű, viszonylag kicsi a helyigénye, valamint mellette szól az is, hogy foghíjbeépítések esetén kevésbé veszélyezteti a meglévő épületek alapjait. A kivitelezés módját a munkagödör oldalfalának kialakítása, és a terület talajfizikai jellemzői határozzák meg.

Ezek alapján beszélhetünk hézagos, átmetsző, mikrocölöppel zárt hézagos cölöpfalról. Egymást érintő cölöpökkel akkor dolgozunk, ha a talaj önmagában egyáltalán nem állékony, ha nincs vízárósági igény, de statikailag szükséges a sűrű cölöpkiosztás. Amennyiben az egymásba metsző vagy érintő cölöpfal nem szükséges, akkor alkalmazható a hézagos cölöpfal munkatér határolásként. Egymásba metsző/átmetsző cölöpfal egyik legnagyobb előnye a talajvíz kizárása a munkagödörből, valamint a nagyobb teherbírás.

 


 

Szádlemezes munkagödör megtámasztás

 

szádfalas munkagödör megtámasztás

 

Amennyiben az építkezésnél szempont a minél nagyobb aktív hely akkor munkagödör megtámasztás esetén a másik lehetséges technológia a szádfalas munkagödör megtámasztás. Gyakran célszerű ez a megoldás kisebb munkagödrök esetén is például csatornázásnál, horizontális furások esetén. Szádlemez típusának választásakor lehetőség van vízzáró és nem vízzáró szádlemezek alkalmazására igény szerint. Statikus tervezőinkkel közösen a "GEO 5 Munkagödör tervezés" programmal megtervezzük és kiválasszuk az alkalmazandó szádlemezt és mélységet.

 

Ennek keretében vállaljuk:

  • Acél szádlemezes munkatér határolás vibrációs technológiával
  • Acél szádlemezes munkatér határolás pneumatikus vagy hidraulikus technológiával
  • Acélcsövek verése-húzása vibrációs technológiával
  • Melegen hengerelt acél szelvények (I, H, U, O) verése-húzása

Botond ’99 Mélyépítő Kft.

Telephely:

6000 Kecskemét,
Szent István körút 23/L

Levelezési cím:

6001 Kecskemét, Pf. 552.

Tel./Fax:

76/ 499-643

Mobil:

30/ 983-6906

E-mail:

botondkft@botondkft.hu

Tekintse meg bemutatkozó filmünket!